• Standaard

Wij maken simpel en full proof bouwen mogelijk

Voor franje moet je niet bij Harry Meijer zijn. Wel voor praktisch bouwen, want dat is de missie van zijn Heerenveense Ingenieursburo Meijer & Joustra. Na zesduizend werken heb je de ervaring om te zien wat kan en niet. Het werk blijft hetzelfde, alleen de tools zijn totaal veranderd.

“Gewoon je werk doen. Hou het eenvoudig. Dat is onze kracht, het mogelijk maken van praktisch kunnen bouwen. Wat er ook gebouwd moet worden, het gaat er om dat een aannemer simpel kan bouwen. Wij hebben de ervaring om te weten wat mogelijk is, hoe efficiënt en slim je de bouw kunt realiseren en dat bespaart geld. We zijn dit bedrijf in 1999 begonnen, nu telt de ervaring. Dat zien we terug in de mond-tot-mondreclame, want op die manier krijgen we het meeste werk binnen.”

“Bij ons kan één persoon rekenen en tekenen, dat geeft een voorsprong, vooral bij de kleinere werken. Het scheelt zo’n dertig procent in tijd die je bespaart in communicatie en dus ben je goedkoper uit.” Geen franje, vooral efficiënt. Het tekent de tien constructeurs en ingenieurs aan de Heerenveense Trambaan, die hun werkveld in het hele land hebben.

“Diversiteit en spreiding in locaties, in kleinere en grotere werken, in soorten werk; woningen, rijtjes woningen, bedrijfspanden, vloeren, verbouwingen, woonarken. Dat is een van de belangrijkste zaken die we altijd hebben gedaan, niet focussen op een paar grote opdrachten of opdrachtgevers, maar spreiden, ook geografisch. Het mooiste en belangrijkste van dit vak is het zo te ontwerpen, dat het niet gevoelig is voor fouten, full proof. We doen dat als team, en dus moet je zorgen voor kwaliteit. We werken nu met tien man, een mooie mix van zes mannen en vier vrouwen en dat bevalt goed.”

“Gelukkig trekt het werk weer aan, er zijn alleen constructeurs te weinig. De komende jaren zien er goed uit, de crisis lijkt nu echt voorbij, de woningmarkt herstelt zich, evenals de industriële markt. Inmiddels is er de afgelopen jaren echter een tekort ontstaan aan constructeurs. En dat terwijl je in de bouw en aannemerij niet zonder een goeie constructeur kunt.”

“Onze kracht zijn de korte lijnen, het snel kunnen schakelen’

“Er mag van alles veranderd zijn, ook in ons werk, maar het werk is hetzelfde gebleven, het gaat er om dat de constructies kloppen. Alleen de middelen zijn wel veranderd.” Het papier, de eindeloze stapels tekeningen in zoveelvoud, het is digitaal geworden, de constructie- en bouwtekening van toen die je moest uitvouwen op een forse tafel is een pdf- bestand op scherm geworden. Snelle internetverbindingen hebben de printers vervangen en nog slimmere software is de toekomst.

“Onze kracht zijn de korte lijnen, het snel kunnen schakelen en het mooiste is om iets slims, efficiënts te verzinnen met een team van mensen die zichzelf voortdurend ontwikkelen. Als je dat goed doet, blijf je bestaan. De essentie: gewoon je ding goed doen en zorgen dat het leuk is. Het is net buiten spelen: het moet leuk zijn.”

Nieuws

  • Wij maken simpel en full proof bouwen mogelijk

    Voor franje moet je niet bij Harry Meijer zijn. Wel voor praktisch bouwen, wa...

    Lees meer
  • Nieuwe website online!

    Lees meer
Meer nieuws
  • Body&Fit shop

    Body&Fit shop

    Project: Nieuwbouw bedrijfshal Body & Fitshop Locatie: Heerenveen

    Bekijk het project
  • Trijntje Wiel waterpaviljoen

    Trijntje Wiel waterpaviljoen

    Project: Nieuwbouw 3 woningen in plan Trijntje Wiel Locatie: Joure

    Bekijk het project
  • Pitch en Putt Golfbaan

    Pitch en Putt Golfbaan

    Project: Nieuwbouw facilitair gebouw Pitch en Putt Locatie: Koudum

    Bekijk het project
  • Bornego College

    Bornego College

    Project: Nieuwbouw Bornego College Locatie: Heerenveen

    Bekijk het project
  • Kantoor Messchenveld

    Kantoor Messchenveld

    Project: Nieuwbouw kantoorgebouw Messchenveld Locatie: Assen

    Bekijk het project
  • Appartementengebouw Zaagdam

    Appartementengebouw Zaagdam

    Project: Appartementengebouw Zaagdam Locatie: Groningen

    Lees meer
  • Bewegingscentrum Reset

    Bewegingscentrum Reset

    Project: Nieuwbouw Bewegingscentrum Reset Locatie: Burgum

    Bekijk het project
  • Nieuwbouw KWS-Potato

    Nieuwbouw KWS-Potato

    Project: Nieuwbouw kantoor KWS-Potato Locatie: Emmeloord

    Bekijk het project

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.